raluca vasilescu photo

Raluca Vasilescu

Partener

Consilier European de brevete | Consilier național de brevete, mărci și desene

Raluca este unul dintre cei doi parteneri care au creat in 1995 Cabinet M Oproiu.

Domenii de specialitate

Raluca este specializată în redactarea și în toate procedurile privind cererile de brevete naționale, europene si internaționale, în chestiuni privind mărcile și desenele, precum și în partea tehnică a litigiilor în proprietate industrială.

Raluca este consilier European de Brevete cu drept de practică în fața Oficiului European de Brevete (OEB). În domeniul brevetelor de invenție, specializarea Ralucăi este redactarea cererilor de brevet care urmează a fi depuse la Oficiul European de Brevete (OEB) în domeniile mecanică/electronică, inclusiv inteligența artificială.

În domeniul mărcilor, practica Ralucăi se concentrează pe procedurile în fața Oficiului de Stat pentru Invenții si Mărci din România (OSIM) și Oficiului Mărcii Europene (EUIPO) , inclusiv în procedurile de opoziție și apel.

Avantajul competitiv al Ralucăi este redactarea cererilor de brevet – atât în română cât și în engleză, și partea tehnică a litigiilor în proprietate industrială pentru toate spețele privind anularea drepturilor și încălcarea drepturilor de proprietate industrială.

Membru în organizații

Raluca Vasilescu este membru activ în Comisia de Practica in Domeniul Brevetelor – European Patent Practice Committee (EPPC) al Organizației Profesionale a Consilierilor Europeni de Brevet – European Patent Institute (EPI).

Raluca este totodată și co-delegat pentru România al FICPI (Fédération Internationale des Conseils en Propriété Industrielle), membru ECTA (European Community Trademark Association), Vicepreședinte al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială, respectiv Vicepreședinte al grupului Român al of AIPPI (Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle).

Publicări

Raluca are o bogată activitate publicistică în domeniul proprietății industriale.

Astfel, Raluca a scris capitolul referitor la România în cartea “Enforcement of Intellectual Property Rights through Border Measures” (publicat de Oxford University Press, 2012) și a contribuit la prima ediție intitulată “Community Trade Mark Regulation: A Commentary” (publicată de CH Beck Hart Nomos, 2015) și la a doua ediție intitulată “European Union Trade Mark Regulation: Article-by-Article Commentary” (publicată de CH Beck Hart Nomos, 2018).

Raluca contribuie frecvent cu articole la diverse publicații internaționale din domeniul brevetelor și mărcilor (a se vedea secțiunea articole a acestui site). Raluca vorbește fluent engleză, franceză și spaniolă.

O puteți contacta pe Raluca Vasilescu direct la raluca@oproiu.ro

Scroll to Top