margareta oproiu photo

Margareta Oproiu

Partener

Consilier european de brevete | Consilier național de brevete, mărci și desene

Margareta Oproiu este unul dintre cei doi parteneri care au creat în 1995 Cabinet M Oproiu.

Domenii de specialitate

Margareta Oproiu este specializată în redactarea și în toate procedurile privind cererile de brevete naționale, europene și internaționale, în chestiuni privind mărcile și desenele, precum și în partea tehnică a litigiilor în proprietate industrială.

Avantajul competitiv al Margaretei este partea tehnică a litigiilor în proprietate industrială pentru toate spețele privind anularea drepturilor și încălcarea drepturilor de proprietate industrială.

Margareta lucrează de mulți ani în litigii complexe din domeniul brevetelor în domeniul farmaceutic.

Margareta a fost implicată activ în procedurile de consultare care au condus la elaborarea primei legi a profesiei de consilier in proprietate industrială din Romania, fiind apoi parte în grupurile de lucru pentru revizuirea acestei legi.

În plus, Margareta a făcut parte din grupul de lucru care a contribuit la amendarea Legii brevetelor in anul 2007 si la amendarea legii mărcilor in anul 2010.

De asemenea, ca urmare a vastei sale experiențe științifice și tehnice, Margareta face parte din corpul experților tehnici judiciari aprobați de Ministerul Justiției din România.

Membru în organizații

Margareta este delegatul pentru Romania la FICPI (Fédération Internationale des Conseils en Propriété Industrielle).

Urmare a eforturilor susținute, Margareta a reușit să creeze grupul național al FICPI și să disemineze principiile FICPI de buna practică între colegii de breaslă, participând în acest sens la crearea codului deontologic al profesiei de consilier în Romania armonizat cu ghidurile FICPI.

Margareta este membru al organizației profesionale a consilierilor europeni de brevet- European Patent Institute (EPI), membru al ECTA (European Community Trademark Association), și membru al INTA (International Trademark Association).

Publicări

Margareta are o bogată activitate publicistică în domeniul proprietății industriale și vorbește fluent limbile engleză și franceză.

O puteți contacta pe Margareta Oproiu direct la moproiu@oproiu.ro

Scroll to Top